Home » Geen categorie » Geen finale voor Mertens in Turkije

Geen finale voor Mertens in Turkije

Geen finale voor Mertens in Turkije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-197) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het Challengertoernooi van Istanboel ($ 75 000, hardcourt). De 19-jarige Rus Karen Khachanov (ATP-183) was in twee sets te sterk voor onze landgenoot.

Mertens was bezig aan een uitstekende week in Turkije en bereikte voor het eerst dit seizoen de halve finale op het Challengercircuit. Daarin moest hij aantreden tegen Khachanov, die uitstekend begon aan de partij. De Rus ging in de eerste set twee keer door de opslag van Mertens, die geen enkel breakpunt kon afdwingen.

Na 6-1 in set twee ging Khachanov door op zijn elan. Met 6-4 in set twee maakte hij de klus af, en bereikte hij voor het eerst de finale in een Challengertoernooi. Daarin wacht een duel met topreekshoofd Sergiy Stakhovsky (ATP-53) uit Oekraïne.

Volgende week komt Mertens ik actie op het toernooi van Izmir (€ 64 000), waar hij geen geluk had met de loting. Hij moet onmiddellijk aan de bak tegen topreekshoofd en thuisspeler Marsel Ilhan (ATP-80).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws