Home » Geen categorie » Geen finale voor Mestach in Kurume

Geen finale voor Mestach in Kurume

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

An-Sophie Mestach (WTA-177) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale op het Futurestoernooi in het Japanse Kurume (Gras, $ 50 000). In de halve finale moest ze in twee sets het onderspit delven.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eerste reekshoofd Mestach versloeg in de kwartfinale de Japanse Ayaka Okuno (WTA-268). In de halve finale speelde ze alweer tegen een Japanse, Kyoka Okamura (WTA-272). Het was hun eerste onderlinge duel. Mestach begon niet goed aan de match en kwam in de eerste set op een 5-2 achterstand, maar onze landgenote gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 5-5. Het daaropvolgende game verloor ze blanco en met een break ging de eerste set naar de Japanse. In de tweede set nam de Belgische direct het initiatief en won twee blanco games op rij. Ze liep nog verder uit tot een 4-2 voorsprong, maar kon de klus niet klaren. “Super veel breakkansen gehad, maar ik slaagde er niet in om ze te grijpen. Mijn service liet me ook wat in de steek op de belangrijke momenten”, vertelde Mestach. Okamura kwam terug tot 4-4 en op 6-5 brak ze door de service van Mestach en won de wedstrijd met tweemaal 7-5.

“Ik kan dit toernooi met een goed gevoel afsluiten en ik ga volgende week met vol vertrouwen starten aan mijn laatste toernooi van dit Japanse avontuur”, zei Mestach nog. Volgende week neemt ze deel aan de Karuizawa Yonex Open (Gras, $ 25 000) in Nagano en staat ze als eerste geplaatste op de hoofdtabel.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS