Home » Geen categorie » Geen finale voor Minnen in Shrewsbury

Geen finale voor Minnen in Shrewsbury

Geen finale voor Minnen in Shrewsbury

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Greet Minnen (WTA-460) is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het ITF-toernooi van Shrewsbury (Groot-Brittannië, $ 25 000). Ze verloor van de Britse Freya Christie (WTA-531) in twee sets. Ook in het dubbelspel greep onze landgenote samen met Sofie Oyen (WTA D-653) naast een plaats in de finale.

Zowel Minnen als haar tegenstandster zorgden voor een knappe prestatie door de halve finale te bereiken vanuit de kwalificaties. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, maar bij 5-5 ging de Britse Christie door de opslag van onze landgenote. Minnen zag de eerste set met 5-7 verloren gaan. In set twee keek onze landgenote al gauw tegen een break aan en wat later werd ze ook een tweede keer gebroken. Met 2-6 moest ze haar meerdere erkennen in leeftijdsgenote Christie.

In het dubbelspel speelde Minnen aan de zijde van Oyen. In de halve finale moest de Belgische tandem het opnemen tegen Xenia Knoll (WTA D-134) en Alice Matteaucci (WTA D-166). De topreekshoofden waren een maatje te groot voor de Belgische meisjes en wonnen vlot met 6-2 en 6-0.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws