Home » Geen categorie » Geen finale voor Minnen in Shrewsbury

Geen finale voor Minnen in Shrewsbury

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Greet Minnen (WTA-460) is er niet in geslaagd om de finale te bereiken van het ITF-toernooi van Shrewsbury (Groot-Brittannië, $ 25 000). Ze verloor van de Britse Freya Christie (WTA-531) in twee sets. Ook in het dubbelspel greep onze landgenote samen met Sofie Oyen (WTA D-653) naast een plaats in de finale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zowel Minnen als haar tegenstandster zorgden voor een knappe prestatie door de halve finale te bereiken vanuit de kwalificaties. In de eerste set waren beide speelsters aan elkaar gewaagd, maar bij 5-5 ging de Britse Christie door de opslag van onze landgenote. Minnen zag de eerste set met 5-7 verloren gaan. In set twee keek onze landgenote al gauw tegen een break aan en wat later werd ze ook een tweede keer gebroken. Met 2-6 moest ze haar meerdere erkennen in leeftijdsgenote Christie.

In het dubbelspel speelde Minnen aan de zijde van Oyen. In de halve finale moest de Belgische tandem het opnemen tegen Xenia Knoll (WTA D-134) en Alice Matteaucci (WTA D-166). De topreekshoofden waren een maatje te groot voor de Belgische meisjes en wonnen vlot met 6-2 en 6-0.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER