Home » Geen categorie » Geen finale voor rolstoeltennisser Gérard

Geen finale voor rolstoeltennisser Gérard

Geen finale voor rolstoeltennisser Gérard

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joachim Gérard (ITF Wheelchair-4) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van het ABN AMRO WWTT in Rotterdam Ahoy. Hij verloor in twee sets van de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-10). Hij speelt wel de dubbelfinale.

Gérard kon voor het tweede jaar op rij de finale spelen van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, maar de Zweed Olsson stak een stok in de wielen. Voor de twaalfde keer stonden Olsson en Gérard tegenover elkaar en de Zweed leidde met 7-4 in de onderlinge confrontaties, dus het werd zeker een taaie klant voor onze landgenoot.

In de eerste set wonnen beide spelers hun opslag tot 2-2, maar in de zesde game verloor Gérard zijn opslagspel met een blanco game. Dit werd dan ook het keerpunt in de wedstrijd en de Zweed liep uit tot 5-2. De Belg won dan zijn opslag, maar op 5-3 serveerde Olsson uit en won de set met 6-3. In de tweede set kon Gérard geen vuist meer maken en stond snel met 5-1 achter. In het zevende game won hij nog wel zijn service, maar Olsson serveerde vlekkeloos en won de set met 6-2. Dus geen finaleplaats in het enkelspel voor de 27-jarige Belg, maar later op de dag speelt hij wel de finale in het dubbelspel.

DUBBELFINALE

Samen met zijn Argentijnse dubbelpartner Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-6) speelt Gérard vanavond de dubbelfinale tegen de Fransen Stephane Houdet (ITF Wheelchair-2) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-3). In de halve finale klopten ze de Zweed Olsson en de Brit Gordon Reid (ITF Wheelchair-5) met 6-2 en 7-6.

De dubbelfinale start vandaag omstreeks 17:30 en is te bekijken via livestream http://www.abnamrowtt.nl/wheelchair-livestream.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws