Home » Geen categorie » Geen finale voor Vandorpe op Ath Open

Geen finale voor Vandorpe op Ath Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Rolstoeltennisser Jef Vandorpe (ITF Wheelchair-34) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Ath Open (ITF 3 Series, $ 14 000). Hij verloor kansloos tegen de Spanjaard Martin De la Puente (ITF Wheelchair-22). Hij won wel het dubbelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vandorpe is er niet in geslaagd om zijn derde finale op rij te behalen. In de halve finale moest hij het opnemen tegen zijn zwart beest, de Spanjaard De la Puente. In hun negen ontmoetingen kon onze landgenoot nog maar een keer winnen en deze keer was het weer geen winst. Vandorpe kwam op geen enkel moment in de wedstrijd en verloor met 6-2 en 6-0. Uiteindelijk won de Spanjaard ook makkelijk de finale tegen de Nederlander Ruben Spaargaren (ITF Wheelchair-51).

Spaargaren en Vandorpe wonnen wel de finale van het dubbelspel. Ze speelden in de finale tegen Lhaj Boukartacha (ITF Wheelchair-44) en Kamil Fabisiak (ITF Wheelchair-29), maar na vijf games was de wedstrijd afgelopen. Het Marokkaans-Poolse duo gaven op bij de start van het zesde game en de junioren uit de Lage Landen wonnen zo makkelijk de titel.

In de Second Draw bij de heren was er ook Belgisch succes. Ivan Kindt (ITF Wheelchair-162) kreeg de titel cadeau door een walkover van de Japanner Haruya Mizukoshi (ITF Wheelchair-98). Samen met Gert Vos (ITF Wheelchair-210) won Kindt ook het dubbelspel. De Belgen wonnen de finale tegen de Fransen Karim Fourrez (ITF Wheelchair-NG) en Vianney Martin (ITF Wheelchair-137) met 6-1 en 6-0.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS