Home » ATP » Geen Golden Slam voor Djokovic, dit is de verrassende finale in Tokio

Geen Golden Slam voor Djokovic, dit is de verrassende finale in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Novak Djokovic (ATP-1) zal geen gouden medaille veroveren op de Olympische Spelen in Tokio. De Serviër verloor in drie sets in de halve finale.

Djokovic stond in de halve finale tegenover Alexander Zverev (ATP-5). De Serviër maakte een prima start en sleepte de eerste set met 6-1 in de wacht. Djokovic liep 3-2 uit in de tweede set, maar toen ging de motor sputteren.

Zverev wist zich terug in de set te knokken en pakte vier spelletjes op rij: 3-6. In de derde set was Djokovic slecht een schim van zichzelf, de Duitser liep 0-4 uit. De Serviër pakte nog één spelletje, maar Zverev trok met 1-6 aan het langste eind. Na afloop liet de Duitser zijn emoties de vrije loop.

Djokovic won dit jaar drie Grand Slams, maar kan er geen Golden Slam van maken. Steffi Graf is de enige tennister die daarin ooit slaagde. Zverev strijdt tegen Karen Khachanov (ATP-25) om het goud, de Rus was met 6-3 en 6-3 te sterk voor Pablo Carreno Busta (ATP-11). Voor Djokovic is een bronzen medaille in het enkelspel het hoogst haalbare, hij komt wel nog in actie in de halve finale van het gemengd dubbel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS