Home » Geen categorie » Geen halve eindstrijd voor Flipkens

Geen halve eindstrijd voor Flipkens

Geen halve eindstrijd voor Flipkens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-25) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van het WTA-toernooi van Birmingham (premier, $ 710 000). In de kwartfinales moest ze haar meerdere erkennen in de Tsjechische Barbora Zahlavova Strycova (WTA-62).

Flipkens, het vierde reekshoofd, had een zware partij gespeeld om zich bij de laatste acht te scharen. Toch startte ze de partij tegen Zahlavova Strycova als favoriete.

Een gelijkopgaande eerste set zag een Flipkens die opnieuw niet op haar topniveau speelde. Net als in haar partij tegen Wozniak kwam ze een beetje sloom uit de kleedkamer en miste ze duidelijk wat scherpte. Zahlavova Strycova profiteerde met 4-6 optimaal.

Na de eerste set werd duidelijk waar Flipper mee worstelde. Haar problemen aan haar rechterknie, waar ze op het eind van vorig seizoen ook mee sukkelde, staken terug op. De dokter die op het Engelse gras geroepen werd, kon echter geen mirakels verrichten. In de tweede set maakte de Tsjechische haar knokpartij af: 2-6.

En zo wordt het voor Flipkens een race tegen de klok om haar knie op tijd fit te krijgen voor de belangrijke periode die er voor haar ligt. Een finale in Rosmalen en een halve finale op Wimbledon zorgden vorig jaar namelijk voor veel punten en een mooie ranking.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws