Home » Geen categorie » Geen halve finale voor Gérard op British Open

Geen halve finale voor Gérard op British Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het ITF Super Series toernooi, British Open (Nottingham, $ 42 000) zit er op voor rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-7). Hij verloor nipt in de kwartfinale van de Brit Alfie Hewett (ITF Wheelchair-3) in twee sets.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vorige week maakte Gérard zijn comeback op de Belgian Open na een schouderoperatie, die hem twee maanden aan de kant hield. Hij verloor toen in de halve finale. Vandaag speelde hij op de British open voor een plaats in de halve finales tegen de finalist van Wimbledon, Hewett. Bij een 5-4 en 6-5 voorsprong serveerde Gérard telkens voor winst in de eerste set, maar de Brit brak tweemaal door de service van de Belg. In de tiebreak ging het gelijk opgaand tot 3-3 en dan liep Hewett uit en won met 4-7. In de tweede set brak onze landgenoot snel door de service van de Brit liep verder uit tot een 5-2 voorsprong. Bij 5-4 op de opslag van Hewett kreeg Gérard twee setpunten, maar de Brit gaf nog geen krimp en zorgde voor een tweede tiebreak. In die tiebreak hield de thuisspeler het hoofd koel en won met 3-7.

In het dubbelspel kon Gérard zich wel plaatsen voor de halve finales. Aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson (ITF Wheelchair-6) spelen ze morgen tegen ‘s werelds nummer een en twee in het dubbelspel, de Fransen Stephane Houdet en Nicolas Peifer. Zij zijn ook de huidige Paralympische dubbelkampioenen.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER