Home » Grand Slam » Roland Garros » Geen halve finale voor Gérard op Roland Garrros

Geen halve finale voor Gérard op Roland Garrros

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF-5) is er niet in geslaagd om de halve finales van het grandslam toernooi Roland Garros te bereiken. Hij verloor van het tweede reekshoofd.

Het werd een spannende wedstrijd op Court 7 op het nationale tenniscenter van de Franse Tennis Federatie. Gérard moest nipt de eerste set aan zijn Franse tegenstander Stéphane Houdet (ITF-2) laten. Bij een 4-5 achterstand kon onze landgenoot vier setballen redden en na zes kansen pakte hij toch de game. Op 5-6 redde Gérard ook nog twee setballen, maar de Fransman won de set met 7-5. In de tweede set brak de Belg direct door de service van Houdet en liep uit tot 4-2 en had twee breakballen om 5-2 uit te lopen, maar het werd 4-3. Op eigen service stond hij 40-15 voor, maar hij kon het weer niet afmaken en brak nadien weer door de service van Houdet. Bij een 5-4 voorsprong had Gérard twee setballen (40-15), maar de nummer 2 van de wereld gaf geen krimp en brak terug. De Fransman ging verder op zijn elan en won ook de tweede set met 7-5. Einde verhaal dus voor de rolstoeltennisser uit de Justin Henin Academy, maar moet straks de dubbeltitel van vorig jaar verdedigen aan de zijde van Houdet.