Home » Grand Slam » Geen halve finale voor Gillé en Carter op de Australian Open

Geen halve finale voor Gillé en Carter op de Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Australian Open zit er op voor Sander Gillé (ATP D-39). De Belgische dubbelspecialist verloor zijn kwartfinale in het gemengd dubbelspel.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Samen met de Amerikaanse Hayley Carter (WTA D-34) had Vliegen al een mooi parcours afgelegd Down Under. In de kwartfinale vielen de Australische wildcards Matthew Ebden (ATP D-109) en Samantha Stosur (WTA D-33) echter te sterk uit.

In de eerste set keken Gillé en Carter al snel tegen een 0-3-achterstand aan. De Belgisch-Amerikaanse tandem kon zich echter terug in de set vechten en even later hingen de bordjes terug gelijk: 3-3. Een nieuwe break bij 3-4 kwamen ze echter niet meer te boven: 3-6.

In set twee konden Gillé en Carter één breakpunt versieren, maar verzilveren lukte niet. De Australiërs grepen hun kans wel en gingen twee keer door de opslag van hun tegenstanders. Dit resulteerde na 29 minuten in 2-6. De gehele partij duurde exact 1 uur.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER