Home » Geen categorie » Geen halve finale voor Liebens en Kempen in Helsinki

Geen halve finale voor Liebens en Kempen in Helsinki

Geen halve finale voor Liebens en Kempen in Helsinki

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Klaartje Liebens (WTA-634) en Magali Kempen (WTA-414) hebben de duimen moeten leggen in de kwartfinale van het ITF-toernooi van Helsinki (Finland, $ 10 000). Ze verloren beiden in twee sets. In het dubbelspel kon Kempen samen met Kelly Versteeg (WTA D-432) wel een ticket voor de finale bemachtigen.

Magali Kempen mocht gisterenmiddag als eerste de baan op. Zij trad aan tegen de 19-jarige, Duitse Caroline Werner (WTA-947). De twee waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk was het telkens Werner die met de beslissende punten aan de haal ging. In twee sets trok de Duitse het laken naar zich toe, 6-4 6-3.

Klaartje Liebens was helaas hetzelfde lot beschoren. Zij kwam in haar kwartfinale tegenover de Estse wildcard-speelster Valeria Gorlats (WTA-1197). Als derde reekshoofd moest dit een haalbare kaart zijn voor Liebens. De wedstrijd ging gelijk op tot Gorlats met 7-5 beslag legde op de eerste set. De tweede manche werd zo mogelijk nog spannender en zou beslist worden in een tie break. Ook nu was de Estse net ietsje sterker dan onze landgenote. Met 7-6(6) plaatste Gorlats zich voor de halve finale waarin ze oog in oog komt te staan met Werner, die eerder Magali Kempen naar huis speelde.

In het dubbelspel bereikte Magali Kempen met haar Nederlandse partner Kelly Versteeg de finale. Daarin moesten ze het opnemen tegen de Russische tandem Daria Lodikova (WTA-740)/Daria Mishina (NR). Kempen en Versteeg starten stevig en winnen de eerste set met 6-3. De naamgenootjes uit Rusland komen echter terug en schrijven de tweede set met 6-2 op hun naam. In de supertiebreak komen Kempen en Versteeg net iets te kort. Met 10-5 winnen Lodikova en Mishina de wedstrijd en het toernooi.

 

 

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws