Home » Grand Slam » Australian Open » Geen hoofdtabel Australian Open voor Bemelmans en Desein

Geen hoofdtabel Australian Open voor Bemelmans en Desein

Geen hoofdtabel Australian Open voor Bemelmans en Desein

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-107) en Niels Desein (ATP-271) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van de Australian Open. In de laatste kwalificatieronde gingen ze allebei in twee sets onderuit.

Bemelmans, het tweede reekshoofd in de kwalificaties, had zich in een driesetter geknokt naar de derde en laatste kwalificatieronde. Daarin stond hij tegenover Jozef Kovalik (ATP-249) uit Slovakije. Het was hun eerste onderlinge duel. In de eerste set verloor Bemelmans twee keer zijn opslag en ging hij met 6-2 onderuit. Daarna herpakte hij zich in de tweede set. In een spannende set moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin ging onze landgenoot echter opnieuw onderuit met 9-7.

Desein had zich verrassend geplaatst voor de laatste kwalificatieronde met een stunt tegen het vierde reekshoofd. Hij kon echter niet voorbij de laatste horde vòòr de hoofdtabel. De Chinees Di Wu (ATP-240) klopte onze landgenoot gemakkelijk met 6-3 en 6-1.

Door het forfait van Yen-Hsun Lu (ATP-82) maakte Bemelmans als lucky loser in extremis nog kans op de hoofdtabel. Bemelmans behoorde immers tot de vier best gerangschikte geklopte spelers uit de kwalificaties waaruit de lucky loser werd geloot. Helaas werd Bjorn Fratangelo (ATP-131) en niet Bemelmans geloot als lucky loser.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws