Home » Geen categorie » Geen hoofdtabel in Thailand voor Gigounon

Geen hoofdtabel in Thailand voor Gigounon

Geen hoofdtabel in Thailand voor Gigounon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Germain Gigounon (ATP-278) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het Challengertoernooi van Bangkok in Thailand, de Wind Energy Holding Bangkok Open I ($ 50 000+H). In de eerste kwalificatieronde schoot hij te kort tegen een Duitser.

Gigounon koos er voor om, net als Yannick Mertens (ATP-251) en Yannik Reuter (ATP-206), zijn seizoen te starten in Thailand. Op het Challengertoernooi van Bankok kwam hij in de kwalificaties uit als vierde reekshoofd. Daardoor startte hij als favoriet aan zijn match tegen de Duitser Pirmin Haenle (ATP-928). Tijden de match keerde Haenle de rollen echter om.

Beide spelers misten aan de start van het seizoen nog wat ritme, en dat werd ook duidelijk tijdens de partij. Het werd een echt braakfestival met maar liefst eenentwintig breakkansen. Voor Gigounon waren er negen mogelijkheden weggelegd, terwijl Haenle er twaalf kreeg. Het grote verschil zat echter in het benutten van de kansen. Met een slaagpercentage van 22% wist de Belg slechts twee breaks te pakken, terwijl Haenle het met 50% of zes breaks een pak beter deed. 2-6 en 2-6 waren dan ook de zware eindcijfers.

Mertens en Reuter krijgen later deze week nog de kans om de Belgische eer hoog te houden in Thailand. Zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws