Home » Geen categorie » Geen hoofdtabel voor Bonaventure in Rio de Janeiro

Geen hoofdtabel voor Bonaventure in Rio de Janeiro

Geen hoofdtabel voor Bonaventure in Rio de Janeiro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ysaline Bonaventure (WTA-203) is er niet in geslaagd om de hoofdtabel te halen van het WTA-tornooi van Rio de Janeiro (Brazilië, $ 250 000). In een driesetter moest zij de duimen leggen tegen de Roemeense Ana Bogdan (WTA-202).

Net als de voorbije week op de BNP Paribas Fortis Diamond Games in Antwerpen is het Ysaline Bonaventure net niet gelukt om de hoofdtabel van een WTA-tornooi te bereiken. In Rio de Janeiro speelde Bonaventure voor een plaats op de hoofdtabel tegen de Roemeense Ana Bogdan, die een plaatsje hoger staat op de WTA-ranking dan onze landgenote. Na verlies van de eerste set, wist de Belgische de tweede set nog binnen te halen, maar in de derde set was Bogdan opnieuw te sterk: 6-3, 3-6 en 6-1 verlies voor Bonaventure. Bogdan weet zich zo te plaatsen voor de hoofdtabel, terwijl de Belgische voor de tweede week op rij in de laatste ronde van de kwalificaties struikelt.

Bonaventure speelt in Rio wel nog mee in het dubbelspel, samen met de 19-jarige Zweedse Rebecca Peterson (WTA D-214). Twee andere Belgische meisjes staan wel op de hoofdtabel van het enkeltornooi: An-Sophie Mestach (WTA-106) en Alison Van Uytvanck (WTA-103). Mestach speelt in de eerste ronde tegen de Sloveense Polona Hercog (WTA-76), terwijl Van Uytvanck het opneemt tegen de Slowaakse Anna Schmiedlova (WTA-75).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws