Home » Geen categorie » Geen hoofdtabel voor Coppejans in Winston-Salem

Geen hoofdtabel voor Coppejans in Winston-Salem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-103) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Winston-Salem ($ 695 515). Steve Darcis (ATP-67) staat wel rechtstreeks op de tabel en moet in de eerste ronde aan de bak tegen Santiago Giraldo (ATP-59). David Goffin (ATP-14) besloot om een weekje rust te nemen voor de US Open.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Coppejans moest het in de eerste kwalificatieronde opnemen tegen Pierre-Hugues Herbert (ATP-139). Het was de eerste confrontatie tussen de 21-jarige Oostendenaar en de 24-jarige Fransman. Coppejans was deze zomer nog niet succesvol op hardcourt en moest vandaag zijn meerdere erkennen in Herbert. De Fransman won de eerste set met 6-3 en liep ook in de tweede set 5-0 uit. Onze landgenoot wist nog wel terug te keren tot 5-2 en redde drie matchpunten. Het vierde was echter fataal en zo verloor Coppejans na 1 uur en 10 minuten met 6-3 en 6-2.

Coppejans reist nu af naar New York voor de kwalficiaties van de US Open, tenzij er nog één speler forfait geeft voor de hoofdtabel. Darcis speelt deze week wel nog in Winston-Salem, hij moet aan de bak tegen de 27-jarige Giraldo. In onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor de Colombiaan.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS