Home » Grand Slam » Wimbledon » Geen hoofdtabel voor Mestach en Mertens op Wimbledon

Geen hoofdtabel voor Mestach en Mertens op Wimbledon

Geen hoofdtabel voor Mestach en Mertens op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-165) en Elise Mertens (WTA-131) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de derde kwalificatieronde van Wimbledon. Ze moesten het allebei afleggen tegen reekshoofden in het kwalificatietoernooi. In het dubbelspel konden Mestach en Mertens samen wel doorstoten naar de tweede kwalificatieronde.

Mestach won haar eerste kwalificatiewedstrijd in drie sets maar had in de tweede ronde een moeilijke opgave tegen topreekshoofd Tatjana Maria (WTA-103) uit Duitsland. Maria was te sterk voor onze landgenote en haalde het met twee keer 6-3.

Mertens haalde het in de eerste kwalificatieronde in twee sets en moest in de tweede ronde aan de bak tegen vierde reekshoofd Aleksandra Krunic (WTA-120). Mertens vocht knap maar moest uiteindelijk het onderspit delven. Na een spannende thriller van 2 uur en 27 minuten greep Krunic de zege met 3-6, 7-5 en 6-3.

In de kwalificaties van het dubbelspel waren Mestach (WTA D-81) en Mertens (WTA D-79) wel succesvol. In de eerste kwalificatieronde haalden ze het met 6-3 en 6-4 van het Wit-Russisch-Amerikaanse duo Aliaksandra Sasnovich (Geen Dubbelranking) en Anna Tatishvili (WTA D-138). In de tweede en beslissende kwalificatieronde in het dubbelspel spelen Mestach en Mertens tegen het Australisch-Thaise duo Jessica Moore (WTA D-116) en Varatchaya Wongteanchai (WTA D-96).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws