Home » Geen categorie » Geen hoofdtabel voor Rochus in Indian Wells

Geen hoofdtabel voor Rochus in Indian Wells

Geen hoofdtabel voor Rochus in Indian Wells

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Olivier Rochus heeft zich niet kunnen plaatsen voor de hoofdtabel van Indian Wells. In de tweede en tevens laatste kwalificatieronde botste hij op een te sterke Ernests Gulbis.

Olivier Rochus, dit jaar weggezakt naar de 150ste plaats op de wereldranglijst, timmert aan de weg terug naar de top. Maar daarbij wordt hij niet echt geholpen door het lot. Eerst was er twee weekte ziekte, en nu werd hij in de kwalificaties van Indian Wells (ATP 1000) uitgeloot tegen het eerste reekshoofd, de Let Ernests Gulbis (ATP-67). En die Gulbis is een man in vorm, want vorige week won hij nog het toernooi van Delray Beach (ATP 250).

Toch was het Rochus die de geschiedenis aan zijn kant had. Hun enige onderlinge duel, daterend van 2006, was namelijk in drie sets naar de Belg gegaan. In het begin van de partij was daar echter weinig van te merken. Ernests Gulbis was oppermachtig en Rochus kwam amper in de match voor: 1-6. Tijd om het roer om te gooien dus, en dat deed Rochus. Hij begon beter te spelen en kroop in het spel van Gulbis. Resultaat: 6-3-setwinst. In de derde en beslissende set ontbrak het Ollie echter aan matchritme om zijn niveau hoog te houden en Gulbis profiteerde optimaal: 2-6.

De volgende afspraak voor Olivier Rochus is normaal het toernooi van Miami, de Sony Open. Het is echter nog niet helemaal duidelijk of de ranking van Rochus wel hoog genoeg zal zijn om in de kwalificaties te spelen. Op dit moment staat hij namelijk pas als tiende alternate genoteerd.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws