Home » Nieuws » Geen hoofdtabel voor Wickmayer op Rosmalen, Bergs en Mertens spelen niet door regen

Geen hoofdtabel voor Wickmayer op Rosmalen, Bergs en Mertens spelen niet door regen

Geen hoofdtabel voor Wickmayer op Rosmalen, Bergs en Mertens spelen niet door regen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-749) kon zich niet plaatsen voor de hoofdtabel op  het grastoernooi van Rosmalen (Nederland, ATP/WTA 250).  Zizou Bergs (ATP-168) en Elise Mertens (WTA D-1) kwamen door de regen niet in actie.

Voor de tweede opeenvolgende dag verstoorde de regen het grastoernooi van Rosmalen in Nederland. Wickmayer kon haar tweede kwalificatieronde wel spelen maar verloor in een verdienstelijke partij met 6-1 en 7-5 van de Australische Storm Sanders (WTA-240).

(lees verder onder de tweet)

Bergs kon zijn tweede kwalificatieronde tegen Matthew Ebden (ATP-395) niet spelen door de regen. De partij werd verplaatst naar dinsdag. Als de Limburger Ebden klopt, dan speelt hij later in de dag nog zijn eerste ronde op de hoofdtabel.

(lees verder onder de tweets)

Mertens en Veronika Kudermetova (WTA D-2) zouden ook hun dubbelpartij spelen op maandag maar hun wedstrijd kon eveneens niet doorgaan door de regen. Ze zullen het in de eerste ronde opnemen tegen Julia Lohoff (WTA D-91) en Renata Voracova (WTA D-100).

Elise Mertens en Veronika Kudermetova - © Jimmie48 Tennis Photography
Elise Mertens en Veronika Kudermetova – © Jimmie48 Tennis Photography

Naast Mertens (WTA-29) zullen Alison Van Uytvanck (WTA-46), Greet Minnen (WTA-88) en Kirsten Flipkens (WTA-308) ook aantreden in Rosmalen. Ze spelen allemaal zowel in het enkelspel als in het dubbelspel.

Flipkens (WTA D-61) en Van Uytvanck (WTA D-70) zullen samen dubbelen. Daarnaast zullen Wickmayer (WTA D-869) en Kimberly Zimmermann (WTA D-55) ook in actie komen in het dubbelspel.

Drukke dag voor Belgen op dinsdag

Naast Bergs en Mertens in het dubbelspel, is er nog veel Belgische actie gepland voor dinsdag.

Dinsdag starten alle Belgische speelsters aan hun enkeltoernooi. Mertens speelt haar eerste ronde tegen Sanders die Wickmayer klopte. Van Uytvanck moet aan de bak tegen Tamara Korpatsch (WTA-105). Flipkens treft Anastasia Tikhonova (WTA-175). Minnen neemt het op tegen Anna Blinkova (WTA-120).

Tenslotte beginnen Sander Vliegen (ATP D-42) en Joran Vliegen (ATP D-48) aan hun dubbeltoernooi. Zij spelen tegen het ervaren Braziliaans-Zuid-Afrikaanse team Marcelo Melo (ATP D-40) en Raven Klaasen (ATP D-44).

Sander Gillé en Joran Vliegen - © Tani
Sander Gillé en Joran Vliegen – © Tani

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws