Home » Clubnieuws » Geen interclub dit jaar, publiek op wedstrijden mag wél

Geen interclub dit jaar, publiek op wedstrijden mag wél

Geen interclub dit jaar, publiek op wedstrijden mag wél

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de onduidelijkheden van de voorbije dagen, zetten de Belgische tennisfederaties nu de puntjes op de i in hun communicatie.

Eerder was er door Vlaams minister van Sport Ben Weyts en federaal minister van Volsgezondheid Maggie De Block verwarring ontstaan over het al dan niet toelaten van publiek op (tennis)wedstrijden. “Toeschouwers zijn nog steeds toegestaan met een maximum aantal personen van honderd indoor en tweehonderd outdoor”, klinkt het nu definitief bij Tennis Vlaanderen dat er tegelijk op wijst dat er in de meeste gevallen wel een mondmasker moet worden gedragen.

Interclub geschrapt

Op 29 juli communiceerde de Franstalige tennisbond AFT dat de interclub dit jaar niet doorgaat en ook Tennis Vlaanderen schrapt verschillende evenementen. Hieronder een overzicht.

  • interclub
  • Kids Toer
  • Vlaams Kampioenschap
  • opleidingen aspirant-initiator (augustus in Antwerpen)
  • VE-tennistoernooien

Binnenkort wordt er beslist over de gewestelijke masters, het Belgisch Kampioenschap, de padel najaars interclub en de padel masters.

Andere maatregelen

Hieronder lijsten we nog enkele andere belangrijke maatregelen op.

  • De dubbelpartner (tennis of padel) moet niet meegeteld worden in de sociale bubbel van vijf personen mits aanwezigheid van een toezichthouder, meerderjarige trainer of begeleider. Dit geldt zowel voor recreatief als competitief tennis en padel. De Vlaamse Sportfederatie (VSF) is hierover zeer duidelijk. Activiteiten kunnen doorgaan op een club tot vijftig personen als er een toezichthouder, meerderjarige trainer of begeleider aanwezig is. De toezichthouder staat in voor de naleving van de social distancing.
  • Voor sportlessen, sportkampen en -stages bestaat voortaan voor elke deelnemer een registratieplicht.
  • Op het terras (of binnen in de taverne) mag je met maximaal tien personen aan tafel zitten (kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegerekend.). Let op: wil je na het sporten nog een drankje nuttigen met je medespelers en kan je niet op anderhalve meter afstand van elkaar zitten? Dan word je geacht die medespeler(s) in je sociale bubbel van vijf op te nemen.

Provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen zijn de maatregelen stricter dan elders. Sporten in groep mag tot maximaal tien personen, maar slechts tot 23u. In de aanwezige horecagelegenheden van de club mag je met maximaal vier personen aan tafel zitten. De enige uitzondering hierop is voor huishoudens die uit meer dan vier personen bestaan.

“We hebben alles uitgebreid gecommuniceerd naar alle clubs en spelers, maar we raden iedereen aan zijn of haar lokale overheid te contacteren om een duidelijk antwoord te hebben wat wel of niet toegelaten is, zowel wat de toernooi-organisatie als publiek betreft”, laat Tennis Vlaanderen nog weten.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws