Home » Grand Slam » Wimbledon » Geen Khachanov op Wimbledon: “Stressfractuur in de rug”

Geen Khachanov op Wimbledon: “Stressfractuur in de rug”

Geen Khachanov op Wimbledon: “Stressfractuur in de rug”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Rus Karen Khachanov (ATP-11) zal dit jaar niet te zien zijn op de derde Grand Slam van het seizoen (Wimbledon, Groot Brittannië). Een stressfractuur in de rug is de boosdoener.

Russische ban

De 27-jarige Rus bereikte op Roland Garros (Parijs, Grand Slam) nog de kwartfinale, waar hij verloor van de latere winnaar Novak Djokovic (ATP-1).

Vorig jaar mocht Khachanov niet meedoen op Wimbledon. Door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland werden alle tennisspelers met een Russische of Wit-Russische nationaliteit geband van het toernooi. Er werden toen ook geen rankingpunten uitgedeeld.

De Rus raakte op het Londense gras altijd minstens tot de derde ronde. In 2021 verloor hij in de kwartfinale.

Stressfractuur in de rug

Dit jaar zal hij dus niet van de partij zijn. Op Instagram geeft hij meer uitleg. “Dit is niet makkelijk voor mij om te schrijven, maar ik moet jullie informeren over mijn terugtrekking uit Wimbledon. Door een blessure die ik opliep tijdens Roland Garros, kan ik voor het tweede jaar op rij niet deelnemen aan Wimbledon.”

“De beslissing om me terug te trekken was geen gemakkelijke beslissing en ik was gedurende deze paar weken aan het twijfelen of ik zou kunnen herstellen, maar mijn medisch team verzekerde me dat het in mijn geval niet mogelijk was. Hoe moeilijk dit ook is, ik zal me nu concentreren op mijn herstel, hard werken om gezond te worden en terug te keren in augustus.”

“Ondertussen ben ik blij dat ik mijn gezin aan mijn zijde heb en ben ik dankbaar dat ik aanwezig kan zijn bij de geboorte van mijn tweede zoon die we binnenkort verwachten. Ik blijf toegewijd en zal deze tegenslag gebruiken als motivatie om terug te komen en hopelijk te blijven bereiken wat ik wil doen. Bedankt voor jullie begrip en voortdurende steun, het betekent veel voor mij.”

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws