Home » Geen categorie » Geen kwartfinale voor Goffin in Brisbane

Geen kwartfinale voor Goffin in Brisbane

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-16) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het ATP-toernooi van Brisbane (ATP250, $ 461 330). Hij verloor verrassend van de 21-jarige Fransman Lucas Pouille (ATP-78) na een wedstrijd van iets meer dan twee uur.

Na zijn vlotte zege in de eerste ronde tegen Thomaz Bellucci (ATP-37) begon Goffin vol vertrouwen aan zijn wedstrijd tegen de jonge Fransman. Pouille startte echter als een speer, en liep al snel 3-0 uit in de eerste set. Goffin kwam terug tot 4-4, redde bij 4-5 een setpunt en sleepte nog een tiebreak uit de brand. Pouille was echter net iets beter in de tiebreak, en won deze met 6-7(5).

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij 5-4 greep onze landgenoot zijn kans, en hij ging door de opslag van Pouille. Het zesde setpunt was het goeie, en set twee ging met 6-4 naar Goffin. In de beslissende set ging het gelijk op tot 3-3, maar Goffin werd gebroken in het zevende spelletje. De veer was gebroken bij Goffin, en de set ging met 3-6 naar Pouille.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS