Home » Geen categorie » Geen kwartfinale voor Goffin in Brisbane

Geen kwartfinale voor Goffin in Brisbane

Geen kwartfinale voor Goffin in Brisbane

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-16) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinale van het ATP-toernooi van Brisbane (ATP250, $ 461 330). Hij verloor verrassend van de 21-jarige Fransman Lucas Pouille (ATP-78) na een wedstrijd van iets meer dan twee uur.

Na zijn vlotte zege in de eerste ronde tegen Thomaz Bellucci (ATP-37) begon Goffin vol vertrouwen aan zijn wedstrijd tegen de jonge Fransman. Pouille startte echter als een speer, en liep al snel 3-0 uit in de eerste set. Goffin kwam terug tot 4-4, redde bij 4-5 een setpunt en sleepte nog een tiebreak uit de brand. Pouille was echter net iets beter in de tiebreak, en won deze met 6-7(5).

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bij 5-4 greep onze landgenoot zijn kans, en hij ging door de opslag van Pouille. Het zesde setpunt was het goeie, en set twee ging met 6-4 naar Goffin. In de beslissende set ging het gelijk op tot 3-3, maar Goffin werd gebroken in het zevende spelletje. De veer was gebroken bij Goffin, en de set ging met 3-6 naar Pouille.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws