Home » Grand Slam » Roland Garros » Geen kwartfinale voor Van Uytvanck in Nürnberg

Geen kwartfinale voor Van Uytvanck in Nürnberg

Geen kwartfinale voor Van Uytvanck in Nürnberg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-94) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het WTA-toernooi van Nürnberg (International, $ 250 000). In de tweede ronde verloor ze van de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-64).

Van Uytvanck had amper woorden vuil gemaakt aan haar eerste ronde-partij en begon de tweede ronde vol goede moed. In de eerste set maakte ze het Pliskova dan ook knap lastig. Pliskova wist niet van welk hout pijlen maken, en kon maar geen afstand nemen van een vechtende Alli. Ook in de tiebreak werd het verschil pas helemaal op het einde gemaakt, jammer genoeg voor Van Uytvanck in haar nadeel: 5-7.

Van Uytvanck liet haar hoofd echter niet hangen en beet zich ook in de tweede set vast in Pliskova. Een klein misstapje bij 2-3 betekende echter het doodsvonnis voor de Belgische. Ze kon de break niet meer ongedaan maken en zag Pliskova naar een 3-6-overwinning snellen.

Alison Van Uytvanck reist nu naar Parijs, waar ze op Roland Garros voor de tweede keer in haar carrière zal aantreden op de hoofdtabel van een grandslamtoernooi.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws