Home » Geen categorie » Geen kwartfinale voor Wickmayer in Parijs

Geen kwartfinale voor Wickmayer in Parijs

Geen kwartfinale voor Wickmayer in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het indoortoernooi van Parijs, de Open GDF Suez (premier, $ 690 000). In de tweede ronde verloor ze van opkomend talent Kristina Mladenovic.

Yanina Wickmayer (WTA-22) had zich woensdag pas geplaatst voor de tweede ronde na een slopende wedstrijd tegen de Russin Anastatsia Pavlyuchenkova (WTA-28). Maar donderdagavond moest ze al opnieuw de baan op om een plaatsje in de kwartfinales te bemachtigen. Daar stak de Franse Kristina Mladenovic (WTA-87) echter een stokje voor.

De negentienjarige Mladenovic kreeg een wildcard van de organisatie en daar maakt ze dankbaar gebruik van. Voor haar thuispubliek maakte ze indruk met knappe returns. Yanina Wickmayer had het keer op keer moeilijk om haar eigen opslag te behouden. Door zelf twee keer te breaken kon ze nog wel aanklampen, maar dat was niet voldoende: 4-6.

In de tweede set ongeveer hetzelfde verhaal. De opslag van Wicky zakte nog verder weg – 47 % eerste ballen en vijf dubbele fouten in evenveel games – en Mladenovic begon steeds meer in haar kansen te geloven. Wickmayer moest al weer twee keer haar opslag inleveren en Mladenovic slechts een keer. Het resultaat: opnieuw 4-6.

En zo moet Yanina Wickmayer haar koffers al pakken. Dat betekent echter geen goed nieuws voor de rankings. Vorig jaar haalde de Belgische namelijk nog de halve finales in de Franse hoofdstad. Wickmayer zal daardoor terugvallen tot ongeveer plaats 25 (maar dat pas in de week van 11 februari aangezien het toernooi van Parijs vorig jaar een weekje later viel). Volgende week staat de Fed Cup op het programma van de Belgische.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws