Home » Geen categorie » Geen nieuwe ATP-titel voor Goffin

Geen nieuwe ATP-titel voor Goffin

David Goffin (ATP-11) heeft het ATP-toernooi van Sofia niet op zijn naam kunnen schrijven. De Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-13) was te sterk in twee sets.

In de openingsset was Goffin al snel op achtervolgen aangewezen. Hij kon zijn achterstand echter goed maken en kon daarna goed volgen 5-5. Dan schakelde de thuisspeler een versnelling hoger en kon de set binnen halen met 7-5.

(null)

(null)

Het vat bij onze Belg leek leeg in de tweede set en Dimitrov stond al snel op een 5-0 voorsprong. Goffin kon de eer redden door zijn opslag spel te winnen. De daarop volgende game kon Dimitrov op zijn eigen opslag de overwinning op zak steken maar onze Belgische nummer één stak daar een stokje voor. Goffin haalde vier games op rij binnen en mocht serveren om de stand gelijk te trekken. Hij slaagde immers niet in die opzet en Dimitrov kon dan toch de zege binnenhalen. Na 1u38 stond de eindstand 7-5 en 6-4 vast.

(null)

(null)

Het is al de zesde eindzege op een ATP-toernooi voor Dimitrov die begin dit jaar al de titel in Brisbane op zijn naam kon schrijven. Onze Belg speelt volgende week in Rotterdam, net als Dimitrov.