Home » Geen categorie » Geen nieuwe dubbeltitel voor Vliegen

Geen nieuwe dubbeltitel voor Vliegen

Geen nieuwe dubbeltitel voor Vliegen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joran Vliegen (ATP D-162) heeft geen tweeëntwintigste dubbeltitel op zijn palmares kunnen schrijven. Op een Future-toernooi in Duitsland moest hij net voor de meet zijn meerdere erkennen in een Duits duo.

Vliegen kwam in het Duitse Kaarst, op de Kirschbaum International ($ 15 000), niet aan de zijde van zijn gebruikelijke dubbelpartner Sander Gillé (ATP D-161) aan de start van het dubbeltoernooi. Door de afwezigheid van Gillé vormde Vliegen voor de gelegenheid een duo met de Nederlander David Pel (ATP D-220). Die combinatie leek ook te werken, want al eerste reekshoofden plaatsten ze zich voor de finale – al hadden ze wel in elke ronde een supertiebreak nodig om daar te geraken.

In die finale namen ze het op tegen het Duitse duo Jannis Kahlke (ATP D-921) en Oscar Otte (ATP D-233), de derde reekshoofden. Hoewel Vliegen en Pel de eerste set nog verloren met 3-6, kwamen ze met 7-5 in de tweede terug helemaal in de partij. De vierde supertiebreak van de week werd hen echter fataal. Met 8-10 gingen ze onderuit, en dus ging de titel naar de Duitsers. Op die manier mist Vliegen (voorlopig) zijn tweeëntwintigste dubbeltitel.

https://twitter.com/TennisDavidPel/status/822864310783373313

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws