Home » Geen categorie » Geen nieuwe titel voor Coppejans

Geen nieuwe titel voor Coppejans

Geen nieuwe titel voor Coppejans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-206) heeft op het ITF-toernooi van Breda ($ 15 000) geen zevende titel op zijn naam kunnen schrijven. In de finale strandde hij tegen het vierde reekshoofd.

Coppejans, het eerste reekshoofd in Nederland, had zich op een drafje geplaatst voor de tweede ronde. Zonder een set te verliezen maakte hij zijn favorietenrol dan ook meer dan waar. In de finale tegen vierde reekshoofd Jason Kubler (ATP-273) werden hem dan ook de grootste kansen toegedicht.

In de eerste set was het nochtans Kubler die het best startte. Aan één break bij 2-3 had de Australiër genoeg om de eerste set te pakken. Met zijn ijzersterke service zorgde hij er voor dat hij niet meer in de problemen kwam: 3-6. In de tweede set vijzelde Coppejans zijn niveau wat op en kon ook Kubler niet meer breaken. Een tiebreak moest daardoor de beslissing brengen. Bij 4-6 waren er daarin twee matchpunten voor Jason Kubler, maar met vier punten op rij wist Coppejans de situatie om te buigen en zelfs de tweede set te pakken: 8-6.

Kubler leek aangeslagen te zijn door het verlies van die tweede set, maar niets bleek minder waar. Door meteen een break te forceren, zette hij zichzelf op kruissnelheid om de titel alsnog te pakken. De Australiër bleef sterk serveren en kon zich zo van problemen besparen. Even later kon hij dan ook uitserveren: 3-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws