Home » Geen categorie » Geen nieuwe titel voor Gérard op het wk rolstoeltennis

Geen nieuwe titel voor Gérard op het wk rolstoeltennis

Het Belgisch-Franse dubbelpaar Joachim Gérard (ITF-4) en Stephane Houdet (ITF-2) is er niet in geslaagd om voor de tweede keer op rij de titel binnen te halen op de UNIQLO Wheelchair Tennis Doubles Masters (ITF MS, $ 60 000) in Californië. Ze verloren in twee sets van de Fransman Michael Jeremiasz (ITF-13) en de Brit Gordon Reid (ITF-5).

Vannacht om 2:00 Belgische tijd startte op de terreinen van het Marguerite Tennis Pavillion in het Amerikaanse Mission Viejo de dubbelfinale bij de heren als afsluiter van het officieuze wk rolstoeltennis, de UNIQLO Wheelchair Tennis Doubles Masters 2015.

De Belg Gérard met zijn Franse partner Houdet begonnen zwak aan de partij. Jeremiasz en Reid waren duidelijk gebrand op een revanche voor de verloren finale van vorig jaar en liepen direct uit tot een 3-0 voorsprong. Gérard en Houdet konden nog één game pakken, maar dan verloren ze uiteindelijk de set met 6-1.

Na een korte toiletbreak kwamen Gérard en Houdet in de tweede set beter in de wedstrijd en hielden de twee teams gelijke tred. Bij een 3-2 en 4-3 voorsprong kregen ze een aantal kansen om verder uit te lopen, maar de taaie tegenstanders vochten telkens terug en brachten de stand telkens in evenwicht. Op 4-4 brak de veer bij de Belgisch-Franse tandem en kwamen Jeremiasz en Reid voor het eerst in de tweede set op voorsprong. Bij het eerste wedstrijdpunt was het meteen raak en de wereldtitel ging naar  het Frans-Britse duo. Het brons ging nog naar de Nederlanders Maikel Scheffers (ITF-7) en Tom Egberink (ITF-9). Zij wonnen de kleine finale tegen de Fransman Nicolas Peifer (ITF-3) en de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-6).

Onze landgenoot Gérard kan zich nu nog opmaken voor het Nottingham Indoor Wheelchair Tennis Tournament (ITF 1 Series, $ 28 000) dat plaatsvindt van 18 tot 22 november 2015. Daarna sluit hij zijn seizoen af op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters (ITF MS, $ 60 000) in Londen van 2 tot 6 december 2015.