Home » Geen categorie » Geen nieuwe titel voor Yannick Mertens

Geen nieuwe titel voor Yannick Mertens

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yannick Mertens (ATP-235) is er niet in geslaagd om zijn derde ITF-titel van het jaar te pakken. In Bol, Kroatië, verloor hij in de finale van het plaatselijke ITF-toernooi ($ 10 000) in drie sets van het derde reekshoofd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Mertens, als eerste geplaatst, had op zijn weg naar de finale enkel in de kwartfinales een set moeten prijsgeven. Tegen derde reekshoofd Miljan Zekic (ATP-334) begon hij dan ook als favoriet. Vanaf het begin van de wedstrijd werd echter al duidelijk dat het een spannende match zou worden.

In de eerste set kon geen van beide spelers een definitieve break forceren. Daardoor moest een tiebreak de beslissing brengen, een tiebreak waarin Mertens met 7-4 de betere was: 7-6. Ook in de tweede set leken we lange tijd op eenzelfde scenario af te stevenen. Op het einde van de set kon Zekic echter net een versnelling hoger schakelen om zo een beslissende break te pakken: 5-7. In de derde en beslissende set was het beste er een beetje af bij Mertens. Met twee breaks voorsprong pakte Zekic met 2-6 de set, match en titel.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS