Home » Grand Slam » Roland Garros » Geen primeur voor Bemelmans op Roland Garros

Geen primeur voor Bemelmans op Roland Garros

Geen primeur voor Bemelmans op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-95) is er niet in geslaagd om voor het eerst in zijn carrière de tweede ronde te bereiken op Roland Garros. Op Court 10 speelde onze landgenoot een sterke wedstrijd, maar hij kraakte in vijf sets tegen de Duitser Benjamin Becker (ATP-45).

Beide spelers hielden elkaar in evenwicht tot bij 3-3 in de eerste set. Dan schakelde de Duitser een versnelling hoger, en pakte hij de break én de set met 3-6. In de tweede set kreeg onze landgenoot bij 5-4 en 6-5 setpunten op de opslag van Becker, maar een tiebreak moest uitsluitsel brengen over setwinst. In een spannende tiebreak was Bemelmans met 7-6(5) de betere.

In de derde set kwam Bemelmans volledig op dreef, na 2-2 pakte hij vier spelletjes op rij en sleepte hij de set met 6-4 in de wacht. Set vier werd opnieuw beslist door een tiebreak: deze keer trok Becker met 6-7(4) aan het langste eind.

Bij Bemelmans, die reeds drie keer verloor van Becker, leek de veer gebroken in de vijfde set. De Duitser ging door op zijn elan, en haalde na een half uur de vijfde set met 2-6 binnen.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: eerste ronde”]Benjamin Becker (GER) – Ruben Bemelmans 6-3 6-7(5) 2-6 7-6(4) 6-2[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws