Home » Grand Slam » Wimbledon » Geen stunt voor Mertens en Mestach, Wickmayer dubbelt wel verder

Geen stunt voor Mertens en Mestach, Wickmayer dubbelt wel verder

Geen stunt voor Mertens en Mestach, Wickmayer dubbelt wel verder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA D-79) en An-Sophie Mestach (WTA D-81) zijn er niet in geslaagd om te stunten tegen de Williams-zusjes. Yanina Wickmayer (WTA D-509) was wel succesvol in het dubbelspel aan de zijde van Annika Beck (WTA D-114) op Wimbledon.

Mertens en Mestach mochten het op Court 18 opnemen tegen vijfvoudig winnaressen Serena (WTA D-251) en Venus (WTA D-251) Williams. De Belgische tandem begon zonder vrees aan hun wedstrijd in de tweede ronde, en pakte een vroege break. De Williams-zusjes knokten zich echter terug in de set en gingen op én over Mertens en Mestach. De eerste set ging met 6-4 naar de Amerikaanse tandem. In de tweede set liepen Venus en Serena uit, maar het Belgische duo kwam nog langszij. De Williams-zusjes gingen echter nogmaals door de opslag van hun tegenstandsters, en wonnen ook de tweede set met 6-4.

Yanina Wickmayer (WTA D-509) en Annika Beck (WTA D-114) speelden hun eerste ronde wedstrijd tegen het Amerikaanse duo Louisa Chirico (WTA D-440) en Alison Riske (WTA D-254). Hun wedstrijd werd veelvuldig onderbroken door de regen. De eerste set ging met 5-7 naar de Amerikaanse tandem maar Wickmayer en Beck sleepten set twee via de tiebreak met 7-6(1) in de wacht. In een spannende derde set trok het Belgische duo met 7-5 aan het langste eind. Hun opponentes in de volgende ronde zijn nog niet bekend.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws