Home » Geen categorie » Geen succes voor Belgen in Mallorca

Geen succes voor Belgen in Mallorca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Met vier namen op de kwalificatietabel deed België het zeker niet slecht op het Futures-toernooi van Spanje ($10 000, Mallorca). Het Spaanse gravel bracht de Belgen echter geen geluk.

Onze landgenoten mochten allemaal op de eerste dag van het toernooi in actie komen. Arnaud Neveux (ITF-2136) beet de spits af. Hij kreeg meteen het eerste reekshoofd, Adria Mas Mascolo (ITF-869) gepresenteerd. In de eerste set kon Neveux gelijke tred houden met de Spanjaard, tot hij bij 7-5 moest lossen. De tweede set leek volledig aan Neveux voorbij te gaan. Met 6-0 kegelt Mas Mascolo onze landgenoot uit het toernooi.

Ook Simon Beaupain (NR) stond op dat moment te tennissen. Hij kon thuisspeler Jorge Lopez Perez Fuster (ITF-1635) slechts twee games afsnoepen. Met tweemaal 1-6 zit ook zijn enkeltoernooi erop. Victor Poncelet (ITF-1384), het dertiende reekshoofd kwam uit tegen noorderbuur Guy Den Heijer (ITF-1891). Poncelet speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar moest de overwinning met tweemaal 6-3 aan Den Heijer laten.

Keyvan Nematzadeh (NR) stond tegenover de Duitse Vincent Jaensch-Mueller (ITF-1379). Voor onze 19-jarige landgenoot was het zijn eerste toernooi van het jaar, maar zonder al te veel succes. Met 3-6 en 6-7(4) mag Nematzadeh weliswaar tevreden zijn over zijn partij. Zijn nederlaag brengt de teller echter op 0 op 4 voor de Belgen in Mallorca, geen Belgische spelers op de hoofdtabel dus.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS