Home » Geen categorie » Geen succes voor meisjesploegen in kwalificaties European Summer Cups

Geen succes voor meisjesploegen in kwalificaties European Summer Cups

Geen succes voor meisjesploegen in kwalificaties European Summer Cups

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Nadat de meisjes onder de 14 jaar hun kwalificaties voor de European Summer Cups eerder in juli al afwerkten, is het deze week de beurt aan de meisjes -16 en -18. Op die manier is de jacht op de opvolgers van Tsjechië (16 jaar en jonger) en Rusland (-18-jarigen) officieel ingezet. Zowel bij de U16 als bij de U18 kwam er een Belgische ploeg in actie.

U16

Bij de -16-jarige meisjes zat België in groep B, samen met Kroatië, Groot-Brittannië, Griekenland, Israël, Italië, Rusland en Slowakije. In de eerste ronde namen onze landgenotes het op tegen Italië. Pauline Demel (NR) verloor met 6-3 en 6-2 van Federica Rossi (ITF-594), Carla Quadflieg (NR) moest met 1-6 en 2-6 het onderspit delven tegen Lisa Piccinetti (ITF-125) en ook in het dubbelspel kon kapitein Anouk Delefortrie niet anders dan toekijken hoe Lena Delfosse (ITF-2 084) en Demel in twee sets onderuit gingen.

In hun eerste plaatsingswedstrijd was het geluk ook niet aan de kant van Demel, Quadflieg en Delfosse. Nadal Demel haar enkelspel verloren had, kon Delfosse de bordjes nog wel gelijk hangen tegen Kroatië. In het beslissende dubbelspel gingen Delfosse en Quadflieg echter opnieuw onderuit. Op vrijdag spelen de Belgische meisjes nog tegen Israël voor de zevende plaats in hun groep.

U18

De meisjes -18, uitzonderlijk een selectie van slechts twee speelsters, zaten samen met Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Moldavië, Portugal en Slowakije in Groep B. Onze landgenotes, onder de hoede van coach Michael Demience, namen het in de eerste ronde op tegen meisjes uit Moldavië. Mathilde Trigaux (ITF-795) en Sophie Gerits (ITF-690) konden geen vuist maken en gingen met 0-3 onderuit in het Italiaanse Trani.

De plaatsingswedstrijd tegen Griekenland konden de Belgische meisjes ook niet winnend afsluiten. Trigaux startte nochtans goed aan haar partij met 6-0, maar moest daarna de match met 1-6 en 3-6 aan haar tegenstandster laten. Gerits werd dan weer gedwongen om bij een 0-6 en 0-1-stand op te geven. Voor het dubbelspel lieten de juniores daarna verstek gaan. Op die manier eindigen de Belgische meisjes zevende en laatste in hun poule.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws