Home » Geen categorie » Geen titel voor Geens maar wel een reuzensprong op de ranking

Geen titel voor Geens maar wel een reuzensprong op de ranking

Geen titel voor Geens maar wel een reuzensprong op de ranking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens (ATP-264) heeft zijn uitstekende week niet kunnen bekronen met de eindzege op de Poznan Open in Polen (€ 42 500). Hij verloor in de finale in twee sets van het topreekshoofd maar bereikt wel voor de eerste keer de top 300.

In de finale moest Geens het onderspit delven tegen eerste reekshoofd en top 100-speler Radu Albot (ATP-89). Hij onderging de wet van de sterkste en verloor met 6-2 en 6-4. Geens reageerde achteraf op zijn Facebookpagina op de verloren finale: “Vandaag heeft mijn tegenstander zeer goed gespeeld. Hij heeft niets gemist en goed geretourneerd. Ik heb zelf een goede match gespeeld. Ik heb me fysiek sterk gehouden, terwijl het al mijn zevende partij op rij was en mijn tegenstander me veel liet lopen.”

De 20-jarige Belg is erg tevreden over zijn toernooi in Poznan: “Ik ben uiteraard super gelukkig met het parcours dat ik hier afgelegd heb. Ik heb de hele week een heel hoog niveau bereikt en vier partijen gewonnen tegen hoger gerangschikte spelers. Dit is goed voor het vertrouwen voor de rest van het seizoen.” Volgende week speelt Geens op de Challenger in het Finse Tampere waar hij een wildcard voor de hoofdtabel kreeg.

Geens wordt beloond met een plaats in de top 300. Hij stijgt maar liefst tachtig plaatsen naar nummer 264. Ook Kimmer Coppejans (ATP-193) die in de halve finale in Poznan van Geens verloor, maakt een mooie sprong op de ranking. Hij klimt 21 plaatsen naar nummer 193.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws