Home » Geen categorie » Geen titel voor Gérard op de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters

Geen titel voor Gérard op de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters

Geen titel voor Gérard op de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF Wheelchair-3) is er niet in geslaagd om samen met zijn Argentijnse dubbelpartner Gustavo Fernandez (ITF Wheelchair-4) de dubbelmasters te winnen. Ze verloren in de finale tegen de Paralympische kampioenen Stephane Houdet (ITF Wheelchair-1) en Nicolas Peifer (ITF Wheelchair-5).

De US-Open finalisten Gérard en Fernandez begonnen als derde reekshoofd aan de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters (ITF Masters Series, $ 60 000) in het Amerikaanse Mission Viejo en wonnen vlot hun eerste drie poulewedstrijden. In de halve finale rekenden ze vervolgens af met het Britse duo Alfie Hewett (ITF Wheelchair-8) en David Phillipson (ITF Wheelchair-53). Ze wonnen met 6-2 en 6-4 en voor onze landgenoot de mogelijkheid om zijn tweede Masterstitel in drie jaar te behalen. De vorige won hij in 2014 aan de zijde van Houdet en vorig jaar verloren zij samen de finale. Gisteren stonden Houdet en Gérard tegenover elkaar en het werd een boeiende finale. De Belgisch-Argentijnse tandem namen direct het heft in handen en ze wonnen de eerste set met 6-2. In de tweede set waren de Fransen de sterksten en zij wonnen die set ook al met 6-2. De derde set ging zeer gelijk opgaand en Gérard en Fernandez kwamen op een 5-4 voorsprong. Houdet en Peifer bleven op dat moment zeer kalm en trokken de overwinning toch nog naar zich toe en wonnen met 7-5. Voor Houdet is het de vijfde dubbeltitel en hij deed dit telkens met een andere dubbelpartner. Voor Peifer was het zijn eerste Masters dubbeltitel.

NEC Wheelchair Tennis Singles Masters

De 28-jarige Gérard verdedigt van 30 november tot en met 4 december zijn titel op de NEC Wheelchair Tennis Singles Masters. Hij is een van de vijf voormalige winnaars die deelnemen aan deze editie. Dit officieuze wereldkampioenschap rolstoeltennis wordt voor de derde maal georganiseerd op het Lee Valley Hockey and Tennis Centre in het Queen Elizabeth Olympic Park te Londen. De top acht van de wereldranglijst strijden voor de Singles Masterstitel 2016.

 

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws