Home » Geen categorie » Geen titel voor Mestach in Sacramento

Geen titel voor Mestach in Sacramento

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

An-Sophie Mestach (WTA-99) is er niet in geslaagd om zondagnacht haar eerste toernooizege van 2015 te behalen. Ze verloor in de finale van het ITF-toernooi van Sacramento (Verenigde Staten, $ 50 000) van de Oekraïense Anhelina Kalinina (WTA-148).

Voor Mestach was het de tweede finale op rij op het Amerikaanse hardcourt. Vorige week speelde ze reeds tegen het achtienjarige opkomende talent, en haalde ze het met 7-6(3) en 6-2. In de finale van Sacramento begon Mestach goed aan de partij, en ze liep uit tot 6-4 4-1.

Daarna begon de opslag van Mestach te sputteren, in één game sloeg ze maar liefst vier dubbele fouten en Kalinina kwam terug tot 4-4. Mestach wist nog wel vijf setpunten weg te werken, maar moest de set met 4-6 aan de Oekraïense laten. Kalinina ging daarna door op haar elan, en sleepte de derde set met 3-6 in de wacht.

Voor Kalinina is het de derde ITF-titel dit jaar, Mestach moet nog even wachten op de zevende ITF-titel uit haar carrière. Dankzij haar twee finales op rij stijgt Mestach naar de 99e plaats op de ranglijst.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS