Home » Nieuws » Geen titel voor Vliegen en Xu op Wimbledon na spannende finale

Geen titel voor Vliegen en Xu op Wimbledon na spannende finale

Geen titel voor Vliegen en Xu op Wimbledon na spannende finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Joran Vliegen (ATP D-25) en Yifan Xu (WTA D-27) hebben naast de  titel gegrepen in het gemengd dubbelspel op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam).

Vliegen en Xu wonnen in de halve finale in een driesetter en stonden in de finale van Wimbledon tegenover zevende reekshoofden Mate Pavic (ATP D-17) en Lyudmyla Kichenok (WTA D-15). Het Belgisch-Chinese team startte als underdog in de finale. Zowel Vliegen als Xu hoopte op een eerste titel in een Grand Slam.

Voor Vliegen was het zijn derde finale op een Grand Slam. Vorige maand bereikte hij samen met Sander Gillé (ATP D-23) nog de finale op Roland Garros en vorig jaar was hij samen met Ulrikke Eikeri (WTA D-44) verliezend finalist in het gemengd dubbelspel op Roland Garros.

In de eerste set hielden de twee teams elkaar in evenwicht tot 3-3, toen Pavic en Kichenok een breakpunt verzilverden. Het Kroatisch-Oekraïense duo liet hun tegenstanders niet meer terugkeren en grepen de eerste set met 6-4.

De tweede set was heel spannend en draaide uit op een tiebreak. In een hoogstaande tiebreak kregen Vliegen en Xu eerst een setpunt maar daarna knokten Kichenok en Pavic zich terug. Het Kroatisch-Oekraïense duo kon de match niet afmaken en Vliegen en Xu grepen de tweede set met 11-9.

(lees verder onder de tweet)

In de derde set gingen Pavic en Kichenok bij 4-3 door de opslag van Xu. Het Kroatisch-Oekraïense team maakte de partij af na 2 uur en 7 minuten.

Vliegen reageerde ontgoocheld na de nederlaag maar was toch tevreden met zijn dubbeltoernooi samen met een nieuwe partner: “Het was een heel late inschrijving in het dubbeltoernooi. We kenden elkaar niet vóór het toernooi en praatten nooit eerder tegen elkaar. We zijn heel blij met hoe we hier gespeeld hebben als nieuw paar, ook al zijn we ontgoocheld dat we het vandaag niet gehaald hebben.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws