Home » Geen categorie » Geen toernooizege voor Mestach in Japan

Geen toernooizege voor Mestach in Japan

Geen toernooizege voor Mestach in Japan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach (WTA-174) is er niet in geslaagd om haar zevende ITF-titel te behalen op de Karuizawa Yonex Open in Japan. Ze verloor de finale in twee sets tegen de Oezbeekse Nigina Abduraimova (WTA-192).

In haar laatste toernooi op Japanse bodem kon Mestach haar tournee niet afronden met een titel. In de finale van het 25 000 dollar toernooi in Karuizawa moest de Belgische het opnemen tegen het derde reekshoofd, Abduraimova. In de eerste set bleven de twee speelsters gewaagd aan elkaar en bij een 4-3 achterstand verloor onze landgenote haar opslagspel. De 21-jarige Oezbeekse liet deze kans niet liggen en pakte de eerste set met 6-3.

Het begin van de tweede set had eenzelfde scoreverloop en op 2-2 brak Abduraimova door de opslag van Mestach en liep verder uit tot 4-2. Bij een 4-3 achterstand bracht Mestach de score terug in evenwicht na een break en bleven ze weer gelijk tot 5-5. In het elfde game gaf de 22-jarige Gentse haar opslag voor een tweede keer uit handen en Abduraimova serveerde de wedstrijd uit, 7-5.

“Ik heb de vele breakkansen niet kunnen benutten, een op elf is te weinig. Mijn tegenstander serveerde echt stevig op de belangrijke momenten en ik had maar drie echte kansen, die ik niet heb kunnen nemen”, vertelde Mestach. “Ik heb wel degelijk gespeeld en ben tevreden over mijn progressie in de laatste weken van mijn Japans avontuur. Morgen vlieg ik terug huiswaarts en kan ik mij opmaken voor een aantal grastoernooien in GBR”, zei Mestach alsnog. De Belgische neemt de komende weken deel aan de toernooien van Surbiton en Ilkley en zal waarschijnlijk haar kans wagen in de kwalificaties van Wimbledon.

Ronny Van Langendonck

Ronny Van Langendonck

Meer nieuws