Home » Geen categorie » Geen tweede ronde voor Coppejans en Gigounon in Furth

Geen tweede ronde voor Coppejans en Gigounon in Furth

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kimmer Coppejans (ATP-107) en Germain Gigounon (ATP-209) hebben zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde op het Challengertoernooi van Furth (Duitsland, € 42 500). Coppejans verloor in drie sets, terwijl Gigounon de strijd moest staken met een opgave.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Derde reekshoofd Coppejans moest aan de bak tegen de Duitse kwalificatiespeler Kevin Krawietz (ATP-497) die bijna 400 plaatsen lager gerangschikt staat. Onze landgenoot kon zijn favorietenrol echter niet waarmaken. Hij verloor de eerste set met 6-4 maar keerde daarna terug met 6-1. In de beslissende derde set redde de West-Vlaming eerst nog drie matchballen maar daarna moest hij toch met 7-5 het onderspit delven.

Gigounon kreeg in de eerste ronde een zware opdracht tegen eerste reekshoofd Albert Ramos-Vinolas (ATP-63) uit Spanje. De Waal ging in de eerste set met 6-2 onderuit en moest in de tweede set bij een 2-1 achterstand opgeven. De reden van de opgave is nog niet bekend. Door de uitschakeling van Gigounon en Coppejans blijven er geen Belgen meer over op het toernooi van Furth. Eerder kon Arthur De Greef (ATP-288) de hoofdtabel niet bereiken.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS