Home » Geen categorie » Geen tweede titel op rij voor Mestach

Geen tweede titel op rij voor Mestach

Geen tweede titel op rij voor Mestach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

An-Sophie Mestach is er niet in geslaagd om haar tweede ITF-titel op rij te winnen. In de finale van het ITF-toernooi van Fukuoka ($ 50 000) botste ze op een sterke Ons Jabeur en vooral ook op haar vermoeidheid.

An-Sophie Mestach (WTA-248) had er in Japan een geweldige reeks opzitten. Ze won maar liefst 12 wedstrijden op rij en stond voor de tweede week op rij in de finale van een $ 50 000-ITF-toernooi. Daarin moest ze het opnemen tegen de Tunesische Ons Jabeur (WTA-255). Zij is bij het publiek vooral bekend als diegene die vorig jaar een uitnodiging kreeg voor de Olympische Spelen en daar in de eerste ronde bijna Sabine Lisicki naar huis stuurde.

Mestach stond dus voor een moeilijke opdracht, maar ze had de afgelopen twee weken al zwaardere klippen omzeild, en startte dus toch lichtjes als favoriete. Een spannende en gelijkopgaande eerste set moest uiteindelijk in een tiebreak beslist worden. Daarin was het Jabeur die dicteerde: 2-7. Daarna was de fut er een beetje uit bij Anso. De vermoeidheid begon extra zwaar te wegen en de Belgische kon nooit meer echt een vuist maken: 2-6.

Deze twee fantastische weken leveren An-Sophie Mestach echter wel heel wat op. Op de ranglijsten zal ze op twee weken tijd net geen 100 plaatsen gestegen zijn en ze kan zelfs beginnen dromen van kwalificaties op Wimbledon. Volgende week speelt Mestach normaal nog een toernooi in Japan (Kurume, $ 50 000), maar het is niet uit te sluiten dat ze dat toernooi zal laten schieten om een weekje te rusten.

Bekijk hieronder de ceremonie:

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws