Home » Billie Jean King Cup » Geen Wickmayer in Fed Cup-duel tegen Polen

Geen Wickmayer in Fed Cup-duel tegen Polen

Geen Wickmayer in Fed Cup-duel tegen Polen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ann Devries, de Belgische Fed Cup-coach, kan voor het komende duel tegen Polen niet rekenen op Yanina Wickmayer, dat meldden Het Laatste Nieuws en Het Belang van Limburg zondagochtend. Op die manier wordt het afdwingen van het behoud in Wereldgroep II opnieuw een stukje moeilijker.

Nadat het Belgische Fed Cup-team eerder dit jaar verrassend onderuit ging in Zwitserland, werd België doorverwezen naar de duels voor behoud in Wereldgroep II. Met Polen die de zusjes Agnieszka en Ursula Radwanska (respectievelijk WTA-4 en WTA-32) in huis hebben, werd België aan een van de moeilijkste tegenstanders gekoppeld. Bij winst mag België in Wereldgroep II blijven, anders worden we noodgedwongen naar een continentale groep doorverwezen.

Met de belangrijkheid van dit duel in gedachte, maakte Ann Devries dan ook een tactische keuze voor de ondergrond in Koksijde. Op 20 en 21 april wordt daar – in volle voorbereiding op het gravelseizoen – namelijk op hardcourt gespeeld, een ondergrond die de Poolse meisjes minder goed ligt. En dat is nu net de reden waarom Yanina Wickmayer (WTA-35) het duel niet ziet zitten.

“De abrupte overschakeling van hardcourt naar gravel, in het midden van het hardcourt seizoen, naar aanleiding van de vorige Fed Cup-ontmoeting in Bern (tegen Zwitserland, nvdr.) is Wickmayer slecht bevallen”, laat Rudi Kuyl, de woordvoerder van Wickmayer, weten. “Yanina verloor niet alleen haar ritme, maar werd ook opgezadeld met een verrekking in de schouder, waarvan ze nog steeds niet honderd procent hersteld is. Een nieuwe wissel van ondergrond […] in volle voorbereiding op het gravelseizoen kan dan ook niet aan de orde zijn”. En dus besliste de Belgische “met pijn in het hart” om niet deel te nemen aan dit Fed Cup-duel en zich te concentreren op Roland Garros.

Op die manier zal de selectie van Ann Devries naar alle waarschijnlijkheid bestaan uit Kirsten Flipkens (WTA-22), Alison Van Uytvanck (WTA-183), An-Sophie Mestach (WTA-326) en Ysaline Bonaventure (WTA-378). Elke Lemmens (WTA-1157), Michaela Boev (WTA-819), Elise Mertens (WTA-983) en Justine De Sutter (WTA-989) behoren tot de (onwaarschijnlijke) outsiders op selectie.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws