Home » Geen categorie » Geen Wickmayer op hoofdtabel Sydney

Geen Wickmayer op hoofdtabel Sydney

Geen Wickmayer op hoofdtabel Sydney

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-74) moet nog altijd wachten op haar eerste overwinning van 2015. In de kwalificaties van het WTA-toernooi van Sydney (Premier; $ 731 000) verloor ze verrassend in haar eerste wedstrijd.

Na haar snelle uitschakeling in Auckland trok Wicky naar Sydney om wat matchritme op te doen voor de Australian Open, die volgende week start. In de eerste kwalificatieronde moest ze het opnemen tegen de 21-jarige Hongaarse Timea Babos (WTA-96).

Onze landgenote, negende reekshoofd in de kwalificaties, begon nochtans goed aan haar partij. Ze wist vier breakpunten weg te werken, en ging zelf één keer door de opslag van haar tegenstreefster en haalde zo de eerste set met 6-3 binnen. Wickmayer’s opslag begon echter te sputteren, waardoor de Hongaarse zich met 1-6 terug in de wedstrijd kon knokken. Ook in de derde set kon Wickmayer geen vuist maken, ze sloeg 4 dubbele fouten en moest uiteindelijk met 6-3 1-6 2-6 het hoofd buigen na 1 uur en 44 minuten.

Na een teleurstellende seizoensstart reist Wickmayer nu af naar Melbourne, waar ze in actie komt op de Australian Open en hoopt haar eerste zege van 2015 te boeken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws