Home » WTA » Geen WTA-Montreal (augustus): “Uitgesteld naar 2021”

Geen WTA-Montreal (augustus): “Uitgesteld naar 2021”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het WTA-toernooi van Montreal (Canada, Premier) gaat dit jaar niet door. “We volgen de maatregelen van de regering van Quebec op”, klinkt het bij Tennis Canada.

Montreal zou van start gegaan zijn op 7 augustus, bijna een maand nadat de WTA (en ATP en ITF) de Tour weer wil opstarten. Toch zal de Coupe Rogers dit jaar niet plaatsvinden. “We volgen de maatregelen van de regering van Quebec op. Alle evenementen zijn verboden tot en met 31 augustus”, klinkt het in een mededeling van Tennis Canada, het nationale bestuursorgaan van tennis in Canada.

“Bij de uitbraak van de coronacrisis hoopten we dat de situatie op tijd zou opgelost geraken zodat we ons toernooi zouden kunnen organiseren zoals aanvankelijk gepland, maar week na week slonken de kansen daarop”, laat toernooidirecteur Eugène Lapierre op zijn beurt weten. “Het is hard, maar we begrijpen dat deze beslissing noodzakelijk is. Onze prioriteit is de veiligheid en gezondheid van onze spelers, fans, vrijwilligers, partners en werknemers.”

Niet geschrapt, wel “uitgesteld”

Ondanks het feit dat de Coupe Rogers dit jaar dus niet zal plaatsvinden, wil de organisatie niet zeggen dat het toernooi geschrapt is. In alle communicatie gebruikt men het woord “uitgesteld”.

Mannentoernooi gaat gewoon door

Opmerkelijk: de Rogers Cup in Toronto (Canada, ATP Masters 1 000), het mannentoernooi dat in dezelfde week als de Coupe Rogers plaatsvindt, gaat vooralsnog gewoon door. Toronto ligt ongeveer 540 kilometer ten zuiden van Montreal.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS