Home » Geen categorie » Geens bij laatste acht in Mexico

Geens bij laatste acht in Mexico

Geens bij laatste acht in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens heeft zich bij de laatste acht van de Abierto Juvenil Mexicano geschaard. Op dit juniorentoernooi in Mexico (Grade A) ontdeed hij zich in de derde ronde met sprekend gemak van de Amerikaan Dennis Uspensky.

Clément Geens (ITF-70), aangeduid als vierde reekshoofd, heeft in het enkelspel nog niet veel steken laten vallen, en hij was ook niet van plan om dat wel te doen in de derde ronde. Vanaf het begin van de partij tegen Dennis Uspensky (ITF-352) was hij bij de les. Met knap spel liet hij de Amerikaan alle hoeken van het terrein zien, en al snel stond de eerste set achter Geens’ naam genoteerd: 6-3. In de tweede ronde ging de Belgische belofte gewoon verder op zijn elan, en Uspensky wist niet meer waar eerst te lopen. Even later kon Clément Geens juichen, want ook de tweede set kwam simpel zijn kant op: 6-1.

In de kwartfinale wacht er echter een – op papier – zwaardere tegenstander. Met Martin Redlicki krijgt Geens namelijk het zevende reekshoofd en ‘s werelds nummer 82 tegenover zich. Beide jongens speelden nooit eerder tegen elkaar. De Belg kan zich echter volledig concentreren op deze partij, want in het dubbelspel werd hij aan de zijde van Simon Stevens uitgeschakeld. De eerste reekshoofden, de Serviër Nikola Milojevic en de Portugees Frederico Ferreira Silva, bleken na een spannende strijd te sterk. Het werd 4-6 en 5-7.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws