Home » Geen categorie » Geens blijft ongeslagen op Olympische Spelen

Geens blijft ongeslagen op Olympische Spelen

Geens blijft ongeslagen op Olympische Spelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens is sterk bezig op de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing, China. Op dinsdag won hij zowel zijn enkelpartij als zijn match aan de zijde van Greetje Minnen.

Clément Geens (ITF-39) had zijn start niet gemist in Nanjing, met zowel een eerste ronde-overwinning in het enkel– als in het dubbelspel. Op dinsdag moest hij ook nog zijn eerste ronde in het gemengd dubbel afwerken, maar ook zijn tweede ronde-partij in het enkelspel stond al op het programma.

In dat enkelspel stond Geens oog in oog met de Koreaan Yunseong Chung (ITF-28), en het was Chung die het beste uit de startblokken schoot. Met 3-6 pakte hij de eerste set en een optie op een mogelijke kwartfinale. In de tweede set liet Geens echter zien dat hij niet zomaar met zich laat sollen. Met knap tennis nam hij de bovenhand in de partij om zo de bordjes terug in evenwicht te hangen: 6-0.

Aan de start van de derde set was het duidelijk Geens die het mentale voordeel had, maar stukje bij beetje wist Chung zich toch terug in de wedstrijd te wurmen. Bij 4-5 mocht de Koreaan zelfs gaan opslaan voor de match. Geens knokte echter terug en dwong een tiebreak af. Hoewel hij het daarin nog even aan de stok kreeg met de scheidsrechter in verband met enkele calls kon hij zijn hoofd toch koel houden om het af te maken: 7-5. Geens: “Het was een goede overwinning. Hij (Yonseong Chung, nvdr.) had enkele kansen om het af te maken, maar ik voelde me goed en bleef voor elke bal vechten. Ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken.”

In de kwartfinale neemt Geens het op tegen het tweede reekshoofd, de Braziliaan Orlando Luz (ITF-3). Geens en de 16-jarige Luz speelden eerder dit jaar al eens tegen elkaar en toen was het de Braziliaan die in twee sets aan het langste eind trok. “Hij heeft een geweldige forehand en staat goed te spelen,” legt Geens uit, “maar ik zal alles geven.”

Ook in het gemengd dubbelspel was er succes voor Geens. Samen met landgenote Greetje Minnen (ITF-41) namen ze in de eerste ronde de maat van een Kroatisch-Litouws duo. Ze hadden daarvoor wel een super-tiebreak nodig, die ze uiteindelijk met 10-4 binnenhaalden.

Op woensdag staat zowel de kwartfinale van het enkel- als van het dubbelspel op het programma voor Clément Geens. Greetje Minnen komt pas op donderdag terug in actie.

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws