Home » Geen categorie » Geens door, Stevens out in Mexico

Geens door, Stevens out in Mexico

Geens door, Stevens out in Mexico

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Abierto Juvenil Mexicano, een juniorentoernooi (Grade A) in Mexico, heeft Clément Geens zich makkelijk kunnen plaatsen voor de tweede ronde. Simon Stevens moest daarentegen in drie sets het onderspit delven.

Clément Geens (ITF-70), het vierde reekshoofd in Mexico, begon het toernooi tegen thuisspeler Kevin Jack Carpenter (ITF-282). De 16-jarige Belg overklastte Carpenter echter op alle vlakken en snelde naar een 6-0 en 2-0 voorsprong. Daarna zag Carpenter de nutteloosheid van de zaak in, en gooide hij de handdoek in de ring. De precieze oorzaak van de opgave is niet duidelijk.

Ook Simon Stevens (ITF-228) begon uitstekend aan zijn partij tegen de Mexicaan Andres Zepeda (ITF-268). Met een break voorsprong haalde hij namelijk de spannende eerste set binnen met 6-4. Daarna vond Zepeda het echter genoeg geweest. Hij trok zijn niveau op en Stevens kon niet meer volgen. Even later stond het al 1-6, en ook in de derde en beslissende set kon de Belg geen vuist meer vormen: 2-6.

Clément Geens en Simon Steven komen deze week ook nog samen in actie in het dubbelspel. Aangeduid als zevende reekshoofden nemen ze het in de eerste ronde op tegen het Indisch-Taiwanees koppel Agarwal-Jao. In het enkelspel moet Geens de baan op tegen de Brazeliaan Joao Walendowsky (ITF-163). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws