Home » Rising Stars Tennis Tour » Geens en De Loore naar kwartfinale in Oostende

Geens en De Loore naar kwartfinale in Oostende

Geens en De Loore naar kwartfinale in Oostende

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Rising Stars Clément Geens en Joris De Loore hebben zich donderdag geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi in Oostende. 

Eén Belgisch duel stond er vandaag op het programma in de Ostend Tennisclub. Clément Geens (ATP-561) nam het op tegen Louis Cant (ATP-1336). De 19-jarige Geens won de eerste set met 6-4. De 24-jarige Cant kon de stand terug in evenwicht brengen door de tweede set te winnen met 6-3. In de beslissende set was Geens opnieuw de betere en haalde hij het met 6-3.

Joris De Loore (ATP-444) (foto) speelde tegen de Mexicaan Alberto Rojas-Maldonado (ATP-1006). Twee weken geleden klopte De Loore de Mexicaan al in Koksijde in twee vlotte sets. Ook vandaag kende de 22-jarige Belg weinig problemen met Rojas-Maldonado. Hij haalde het met 6-4 en 6-1 van de Mexicaan.

Loïc Juszczak (ATP-2197) nam het op tegen de Duitser Marvin Netuschil (ATP-674), die gisteren Laurens Verboven versloeg. In de eerste set kon de 18-jarige Juszczak weinig inbrengen tegen de Duitser en verloor de set met 6-1. In de tweede set ging het gelijk op, maar de 24-jarige Duitser trok op het einde aan het langste eind met 7-5.

Ook Stijn Meulemans (ATP-918) en Joran Vliegen (ATP-673) haalden het niet van hun tegenstanders. Beide spelers verloren in spannende driesetters. Meulemans moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Florent Diep (ATP-948): 6-7 (4) 6-3 6-4. Vliegen moest nipt de duimen leggen tegen de Chileen Gonzalo Lama (ATP-385), vorig jaar nog de nummer 196 van de wereld, met 3-6 6-2 7-5.

De zesde wedstrijd uit de tweede ronde ging tussen de Spanjaard Carlos Taberner (ATP-857) en de Chileense kwalificatiespeler Marcelo Plaza (ATP-1491). De 18-jarige Spanjaard haalde het met 6-1 1-6 6-3.

Voor het Belgische duo Philippe Geladé/Cedric Roelant is het dubbeltoernooi in Oostende afgelopen. Ze verloren in de kwartfinale van het Britse duo Harris/Hoyt met 7-5 en 6-1.

Ook de Australische broers Adam en Jason Taylor plaatsten zich voor de halve finale van het dubbelspel. Ze klopten het Duitse duo Netuschil/Scholz met 1-6 6-4 en 10-6.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws