Home » Geen categorie » Geens en Mercks verder in Hammamet

Geens en Mercks verder in Hammamet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het F21 futurestoernooi van Hammamet (Tunesië, $ 15 000) hebben Clément Geens (ATP-291) en Jonas Merckx (ATP-544) zich geplaatst voor de tweede ronde. Victor Poncelet (ATP-1266) is uitgeschakeld.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Geens, het eerste reekshoofd in de Tunesische stad, moest het opnemen tegen de Italiaanse kwalificatiespeler Gianluca Acquaroli (ATP-2046). De Belg had wel wat moeite in de eerste set, maar kon toch de bovenhand halen. De tweede set verliep iets eenvoudiger. Na 1u32 stond de 7-5, 6-2 eindstand vast. De volgende tegenstander wordt opnieuw een kwalificatiespeler: de Amerikaan Alafia Ayeni (NG).

Ook Merckx wist zich te plaatsen voor de tweede ronde. Hij kreeg zijn overwinning quasi cadeau. Zijn tegenstander Hugo Coljacques (ATP-791) gooide de handdoek in de ring bij een 6-2, 2-0 achterstand. De Belg moet het nu opnemen tegen Elliot Benchetrit (ATP-938).

Jonas Merckx - © Nick Verhaeghe

Jonas Merckx – © Nick Verhaeghe

Tot slot kwam de nog maar 19-jarige Poncelet aan de slag. Hij leed een logische nederlaag tegen de Italiaan Riccardo Bonadio (ATP-437). De setstanden waren 5-7 en 3-6.

koen

koen

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER