Home » Geen categorie » Geens en Mertens naar halve finale in Tunesië, andere Belgen uitgeschakeld

Geens en Mertens naar halve finale in Tunesië, andere Belgen uitgeschakeld

Geens en Mertens naar halve finale in Tunesië, andere Belgen uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yannick Mertens (ATP-280) en Clément Geens (ATP-830) hebben zich geplaatst voor de halve finale op het Futurestoernooi van El Kantaoui (Tunesië, $ 10.000). Omar Salman (ATP-886) verloor van het zesde reekshoofd, terwijl het Belgische duo Cagnina (ATP D-484)/Vanneste (ATP D-1171) naar de dubbelfinale doorstootte. Op het vrouwentoernooi werden Déborah Kerfs (WTA-651) en Britt Geukens (WTA-780) in twee sets uitgeschakeld.

Tweede reekshoofd Mertens klaarde de klus in twee sets in zijn kwartfinale. Hij haalde het met 6-3 en 7-5 van de Amerikaan Eduardo Nava (ATP-1158). In de halve finale treft Mertens het Spaanse derde reekshoofd David Perez Sanz (ATP-357) die in een spannende driesetter zevende reekshoofd Daniil Medvedev (ATP-630) klopte.

De 19-jarige Geens (foto) wist zich te plaatsen voor de andere halve finale in El Kantaoui. Hij zette opnieuw een knappe prestatie neer. Nadat Geens in de tweede ronde het achtste reekshoofd versloeg, stuntte hij nu tegen vierde reekshoofd Theo Fournerie (ATP-492) uit Frankrijk. Geens haalde het knap met twee keer 6-4 en staat in zijn halve finale voor de derde keer op rij tegenover een reekshoofd, namelijk het zesde reekshoofd, de Noor Viktor Durasovic (ATP-629). Durasovic was met 6-4 en 6-3 te sterk voor onze 18-jarige landgenoot Salman.

Op het vrouwentoernooi was er minder goed Belgisch nieuws te rapen. Kerfs en Geukens verloren allebei hun kwartfinale. Geukens verloor met 6-1 en 6-0 kansloos tegen tweede reekshoofd Nuria Parrizas-Diaz (WTA-365) uit Spanje. Geukens bood wat meer weerwerk tegen de Roemeense kwalificatiespeelster Mihaela Buzarnescu (WTA-822) maar moest uiteindelijk toch het onderspit delven met 6-3 en 7-6 (7-3).

In het dubbelspel was er wisselend succes voor de Belgen. Het duo Julien Cagnina (ATP D-484)/ Jeroen Vanneste (ATP D-1171) gingen in de halve finale met 6-2 en 6-4 gemakkelijk voorbij het tweede reekshoofd, het Russische duo Igoshin (ATP D-634)/ Medvedev (ATP D-655). In de finale strijden Cagnina en Vanneste voor de titel tegen het eerste reekshoofd, de Spaanse tandem David Perez Sanz (ATP-D-409) en Jaume Pla Malfeito (ATP-D-548).

Britt Geukens (WTA D-911) miste samen met de Franse Sarrazin (WTA D-744) de dubbelfinale op het vrouwentoernooi. Ze verloren nipt in drie sets van de Portugese Murta (WTA D-636) en de Noorse Stokke (WTA D-1243).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws