Home » Geen categorie » Geens en Salman met stunt naar halve finale in Tunesië

Geens en Salman met stunt naar halve finale in Tunesië

Clément Geens (ATP-390) en Omar Salman (ATP-644) hebben allebei een knappe stunt neergezet op het Futures-toernooi in Hammamet ($10 000, Tunesië). Geens klopte het tweede reekshoofd, terwijl Salman zich voorbij het eerste reekshoofd knokte. Ze bereikten daardoor verrassend de halve finale en kunnen elkaar in de finale tegenkomen.

De 20-jarige Geens, zesde reekshoofd in Tunesië, trof in de kwartfinale het tweede reekshoofd, de Spanjaard Oriol Roca Batalla (ATP-246). Roca Batalla greep de eerste set met 6-3. Geens gaf echter niet op en kwam meteen op een 3-0-voorsprong. Zijn tegenstander kwam nog terug tot 3-1 maar daarna snelde onze landgenoot naar 6-1. In de derde set speelde Geens op een wolk. Hij liet geen enkel spelletje meer liggen en pronkte met 6-0 na 1 uur en 41 minuten. In de halve finale ontmoet Geens het vierde reekshoofd, de Brit Alexander Ward (ATP-319).

Omar SALMAN ©Philippe Buissin / IMAGELLAN
Omar SALMAN
©Philippe Buissin / IMAGELLAN

Salman volgde het goede voorbeeld van Geens. De 19-jarige Belg stuntte tegen eerste reekshoofd Miljan Zekic (ATP-243) na een ware thriller van drie uur! In de eerste set hielden de twee spelers elkaar in evenwicht tot 5-5. Toen benutte Salman een breakpunt en pakte de set met 7-5. In de tweede set keerden de kansen voortdurend. Eerst kwam Zekic op een 4-2-voorsprong, daarna miste Salman een matchbal en uiteindelijk greep Zekic de set in een tiebreak.

In de beslissende derde set ging Salman opnieuw door de opslag van Zekic en maakte hij het met 6-4 af. Salman speelt nu tegen het zevende reekshoofd, de Portugees Pedro Sousa (ATP-475). Als Geens en Salman hun halve finale winnen, strijden ze in de finale tegen elkaar voor de titel.