Home » Geen categorie » Geens en Stevens zonder overschot naar tweede ronde dubbelspel

Geens en Stevens zonder overschot naar tweede ronde dubbelspel

Geens en Stevens zonder overschot naar tweede ronde dubbelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Clément Geens en Simon Stevens hebben zich met veel moeite weten te plaatsen voor de tweede ronde van het dubbelspel op de Abierto Juvenil Mexicano (Grade 1), een juniorentoernooi in Mexico. Tegen een Indisch-Taiwanees koppel hadden ze een supertiebreak nodig om de match in hun voordeel te beslechten.

Clément Geens en Simon Stevens zijn samen aangeduid als zevende reekshoofd in het dubbelspel. Tegen Rishab Agarwal en Chi-Shan Jao kwamen ze echter al vroeg in de problemen. Ze zagen dan ook de eerste set in rook opgaan bij een 3-6 stand. De tweede set werd een echte nagelbijter. Geens en Stevens kwamen tot aan de rand van uitschakeling, maar uiteindelijk was een late break voldoende om toch de tweede set te pakken: 7-5.

En dus moest een supertiebreak, waarbij naar 10 punten gespeeld wordt, beslissen over de winnaars van deze partij. Opnieuw ging het gelijk op, en opnieuw werd pas helemaal op het einde beslist wie won. Uiteindelijk waren het de Belgen die met twee punten voorsprong de supertiebreak en daarmee ook meteen de wedstrijd naar hun toe konden trekken: 10-8.

In de tweede ronde nemen Geens en Stevens het op tegen een Amerikaans koppel: A. J. Catanzariti en Julian Zlobinsky. Wanneer ze ook deze match winnen, dan wachten in de kwartfinale mogelijk de eerste reekshoofden.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws